Skip to main content

Λαχανοκομία

Συνοπτικό Πρόγραμμα

  • Γενικά στοιχεία λαχανοκομίας (Εισαγωγικές έννοιες: ταξινόμηση των λαχανικών, κλίμα, έδαφος, λίπανση, σχεδιασμός λαχανόκηπου).
  • Πολλαπλασιασμός των λαχανικών: τρόποι πολλαπλασιασμού, συλλογή σπόρων, συντήρηση σπόρων, σπορείο και μεταφύτευση.
  • Σταυρανθή λαχανικά: λάχανο, λάχανο Βρυξελλών, κουνουπίδι και μπρόκολο.
  • Φυλλώδη λαχανικά: μαρούλι, σέσκουλο, αντίδι, ραδίκι και σπανάκι.
  • Αρωματικά λαχανικά: άνιθος, μάραθος, μαϊντανός, σέλινο και σελινόριζα.
  • Βολβώδη λαχανικά: κρεμμύδι, χλωρά κρεμμυδάκια, σκόρδο, χλωρά σκορδάκια και πράσο.
  • Ριζώδη λαχανικά: καρότο, παντζάρι, ραπάνι και γλυκοπατάτα.
  • Ψυχανθή λαχανικά: αρακάς, κουκί και φασολάκι.
  • Μαλαχώδη λαχανικά: μπάμια.
  • Σολανώδη λαχανικά: τομάτα, πιπεριά, μελιτζάνα και πατάτα.
  • Κολοκυθοειδή λαχανικά: κολοκύθι, αγγούρι, καρπούζι και πεπόνι.
  • Πολυετή λαχανικά: αγκινάρα, σπαράγγι και φράουλα.