Συνοπτικό Πρόγραμμα
- Γενικά στοιχεία λαχανοκομίας (Εισαγωγικές έννοιες: ταξινόμηση των λαχανικών, κλίμα, έδαφος, λίπανση, σχεδιασμός λαχανόκηπου).
- Πολλαπλασιασμός των λαχανικών: τρόποι πολλαπλασιασμού, συλλογή σπόρων, συντήρηση σπόρων, σπορείο και μεταφύτευση.
- Σταυρανθή λαχανικά: λάχανο, λάχανο Βρυξελλών, κουνουπίδι και μπρόκολο.
- Φυλλώδη λαχανικά: μαρούλι, σέσκουλο, αντίδι, ραδίκι και σπανάκι.
- Αρωματικά λαχανικά: άνιθος, μάραθος, μαϊντανός, σέλινο και σελινόριζα.
- Βολβώδη λαχανικά: κρεμμύδι, χλωρά κρεμμυδάκια, σκόρδο, χλωρά σκορδάκια και πράσο.
- Ριζώδη λαχανικά: καρότο, παντζάρι, ραπάνι και γλυκοπατάτα.
- Ψυχανθή λαχανικά: αρακάς, κουκί και φασολάκι.
- Μαλαχώδη λαχανικά: μπάμια.
- Σολανώδη λαχανικά: τομάτα, πιπεριά, μελιτζάνα και πατάτα.
- Κολοκυθοειδή λαχανικά: κολοκύθι, αγγούρι, καρπούζι και πεπόνι.
- Πολυετή λαχανικά: αγκινάρα, σπαράγγι και φράουλα.