Συνοπτικό Πρόγραμμα
- Η καλλιέργεια της αμπέλου στην Ελλάδα και τον κόσμο
- Μορφολογία, φυσιολογία αμπέλου, πολλαπλασιασμός.
- Ποικιλίες αμπέλου
- Εγκατάσταση αμπελώνα (επιλογή τοποθεσίας, προετοιμασία εδάφους, σχεδιασμός φύτευσης, υποστύλωση)
- Διαμόρφωση πρέμνων αμπέλου, κλαδέματα, καλλιεργητικές φροντίδες, λίπανση, φυτοπροστασία αμπελώνα
- Ωρίμανση, τρύγος, σταφιδοποίηση
- Στάδια κατεργασίας του οίνου. Ερυθρή, λευκή οινοποίηση, αλκοολική ζύμωση, ωρίμανση, αλλοιώσεις οίνου
- Γευσιγνωσία