Skip to main content

Αμπελουργία -Οινολογία

Συνοπτικό Πρόγραμμα

  • Η καλλιέργεια της αμπέλου στην Ελλάδα και τον κόσμο
  • Μορφολογία, φυσιολογία αμπέλου, πολλαπλασιασμός.
  • Ποικιλίες αμπέλου
  • Εγκατάσταση αμπελώνα (επιλογή τοποθεσίας, προετοιμασία εδάφους, σχεδιασμός φύτευσης, υποστύλωση)
  • Διαμόρφωση πρέμνων αμπέλου, κλαδέματα, καλλιεργητικές φροντίδες, λίπανση, φυτοπροστασία αμπελώνα
  • Ωρίμανση, τρύγος, σταφιδοποίηση
  • Στάδια κατεργασίας του οίνου. Ερυθρή, λευκή οινοποίηση, αλκοολική ζύμωση, ωρίμανση, αλλοιώσεις οίνου
  • Γευσιγνωσία