ΔΙΑΡΚΕΙΑ 24 ΩΡΕΣ (ΓΙΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ) (ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΙ ΚΥΚΛΟΙ)
Στο πλαίσιο της οικιακής οικονομίας και του hobby , θα μάθουμε να φτιάχνουμε χρήσιμα και όμορφα προϊόντα στο σπίτι, με ασφαλή τρόπο. Οι μαθητές θα επιμορφωθούν στα κάτωθι:
- Χαρακτηριστικά των τροφίμων (ποιοτικά και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά).
- Κατηγορίες Κινδύνων: μικροβιολογικοί, φυσικοί, χημικοί
- Συντήρηση τροφίμων με φυσικές μεθόδους (με απομάκρυνση του νερού, σε συνθήκες ψύξης και με κατάψυξη, με θερμική επεξεργασία), με χημικές μεθόδους (χρήση αντιμικροβιακών πρόσθετων υλών)
- Μέσα συντήρησης (με αλάτι, με κάπνισμα κλπ.)
- Αγορά και αποθήκευση τροφίμων: Λαχανικά και Φρούτα, Ερυθρά κρέατα, Λευκά κρέατα (Πουλερικά, Ψάρια), Γαλακτοκομικά
- Πότε πρέπει να απορριφθεί το προϊόν.
- Ασφαλής προετοιμασία και επεξεργασία τροφίμων