Skip to main content

ΦΤΙΑΧΝΩ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ: Μαρμελάδες, Τυρί, Ελιές, Αρωματικό λάδι & Υγιεινή & Ασφάλεια Τροφίμων για οικιακή κατανάλωση

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 24 ΩΡΕΣ (ΓΙΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ) (ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΙ ΚΥΚΛΟΙ)

Στο πλαίσιο της οικιακής οικονομίας και του hobby , θα μάθουμε να φτιάχνουμε χρήσιμα και όμορφα προϊόντα στο σπίτι, με ασφαλή τρόπο. Οι μαθητές θα επιμορφωθούν στα κάτωθι:

  • Χαρακτηριστικά των τροφίμων (ποιοτικά και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά).
  • Κατηγορίες Κινδύνων: μικροβιολογικοί, φυσικοί, χημικοί
  • Συντήρηση τροφίμων με φυσικές μεθόδους (με απομάκρυνση του νερού, σε συνθήκες ψύξης και με κατάψυξη, με θερμική επεξεργασία), με χημικές μεθόδους (χρήση αντιμικροβιακών πρόσθετων υλών)
  • Μέσα συντήρησης (με αλάτι, με κάπνισμα κλπ.)
  • Αγορά και αποθήκευση τροφίμων: Λαχανικά και Φρούτα, Ερυθρά κρέατα, Λευκά κρέατα (Πουλερικά, Ψάρια), Γαλακτοκομικά
  • Πότε πρέπει να απορριφθεί το προϊόν.
  • Ασφαλής προετοιμασία και επεξεργασία τροφίμων