Skip to main content

Επαγγελματική Αμπελουργία -Οινολογία

Το  μάθημα  απευθύνεται  σε  επαγγελματίες  αμπελουργούς  που επιθυμούν να βελτιώσουν τις γνώσεις τους στην αμπελουργία και την οινολογία

Συνοπτικό Πρόγραμμα:

  • Μορφολογία αμπέλου
  • Επιλογή ποικιλίας (επιτραπέζιας, οινοποιήσιμης
  • Εδαφοκλιματικές απαιτήσεις και καλλιεργητικές τεχνικές
  • Θρέψη, λίπανση, άρδευση αμπελώνα
  • Κλάδεμα και εμβολιασμοί
  • Είδη αμπελουργικού εξοπλισμού
  • Οινοποίηση (λευκή, ερυθρά)
  • Βασικές αρχές οινοποίησης
  • Μέθοδοι πώλησης κρασιού και εφαρμογή τους