Εκπαιδευτικα προγραμματα Ι.Γ.Ε.

Το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών (Ι.Γ.Ε.) με 118 χρόνια εμπειρίας στην αγροτική εκπαίδευση διοργανώνει σεμινάρια α) βραχείας διάρκειας 120 ωρών β) ταχύρυθμα διαρκείας 80 ωρών και γ) επαγγελματικά 120 ωρών. Το Ι.Γ.Ε επικαιροποιεί συνεχώς τα βασικά του σεμινάρια και εντάσσει καινοτόμα προγράμματα σπουδών ανάλογα με τις ανάγκες της σύγχρονης εποχής. Τόσο το θεωρητικό όσο και το πρακτικό μέρος των σεμιναρίων πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις του Ι.Γ.Ε., σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους ανάλογα με το πρόγραμμα, ενώ χρησιμοποιούνται και οι καλλιεργούμενες εκτάσεις τους κτήματος Συγγρού. Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται μεσημεριανές (13:00-16:30) ή απογευματινές ώρες (17:00-20:30), ανάλογα το σεμινάριο, μία φορά τη βδομάδα για τα ταχύρυθμα και δύο φορές για τα βραχείας.

Τα σεμινάρια απευθύνονται:

· Σε Γεωπόνους, Τεχνολόγους Γεωπόνους και γενικότερα Γεωτεχνικούς που επιθυμούν επιμόρφωση στα ανωτέρω θέματα.

· Σε φοιτητές, σπουδαστές Δασολογικών και Γεωπονικών Σχολών που επιθυμούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους στα διάφορα θεματικά πεδία.

· Σε οποιονδήποτε πολίτη ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας και επιπέδου μόρφωσης, που ενδιαφέρεται να ενημερωθεί πάνω στα διάφορα αγροτικά θέματα που πραγματεύονται στα σεμινάρια του Ι.Γ.Ε αλλά και

· Σε επαγγελματίες μελισσοκόμους, κηπουρούς και ανθοδέτες, όσον αφορά τα επαγγελματικά σεμινάρια.